Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Близнаци

Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Близнаци

Какви са хората родени под знака на близнака и кои са най подходящите камъни за тях?

Типичните близнаци имат двойнствена личност: непрекъснато променят възгледите си както им е изгодно. Те обичат да спорят и речта им е изпъстрена със словесни обрати и силни доводи. Влюбват се барзо и сощо толкова бързо се разлюбват, докато не намерят подходящия човек, който ще е за цял живот. Мразят еднообразна работа и се нуждаят от професия, която ще задоволи пъргавият им ум.

Родените през първата декада  са изключително непостоянни в желанията и намеренията си, затова трябва да носят  сардоникс, оникс или малахит. Ако са склонни към меланхолия, трябва да носят бижута с кехлибар или жълт берил, или златист топаз.

Родените през втората декада на Близнаци по правило са делови, енергични и не харесват безпорядъка. Те имат организаторски способности и са нетипично страстни и любвеобилни за зодията си. Това води до натоварване на нервната им система, затова се препоръчва да носят със себе си винаги берил, който ще им помогне да изтъкнат положителните качества на ума си. За тях се препоръчва също ахат, топаз и ивичести камъни.

Родените през последната декада  са практични и ученолюбиви, но същевременно са самовлюбени, властни и силнораздразнителни. Ето защо трябва да носят камък, който потиска проявата на лошите им качества, като кехлибар. Няма да сгрешат ако носят украшения с изумруд, сапфир и сердолик.

Обобщено-подходящи минерали за зодия Близнаци са :

БЕРИЛ
АХАТ
ХРИЗОПРАЗ
АМЕТИСТ
ТОПАЗ
ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ
ТИГРОВО ОКО
САРДОНИКС
ЦИТРИН
КАРНЕОЛ
КЕХЛИБАР
ОНИКС
ВСИЧКИ ПЪСТРИ И ИВИЧЕСТИ КАМЪНИ

Може да закупите бижу за вашата зодия ТУК.