5 забавни начина да направим крокодилчета + картинки за оцветяване и малко информация.

5 Забавни идеи за направа на крокодилчета + картинки за оцветяване.

Днес ни е особено весело с новия домашен любимец.
В клипчето ще ви покажем как го създадохме, а вие отгатнете следната наша гатанка преди да го гледате. Кой кого ще хване и кой ще избяга: крокодила – детето, детето – крокодила, крокодила – котката, котката – крокодила…жертви няма…е може би крокодила…

Необходимите материали са малко, но с ефектен резултат: дървена шпатула оцветена в зелено, плюшено, зелено телче, хартия, маркер и въженце за примамка на котки, ако имате такива.

Разгледайте още няколко варианта за направа на крокодилчета:

Картинки за оцветяване:

Малко информация за тези далечни за нас животни ( от Уикипедия):

Крокодилите се считат за най-високо организираните съвременни влечуги. Имат удължено и сплеснато отгоре тяло. Главата им е плоска, с удължена напред муцуна и къса шия.

Предните им крайници завършват с по пет пръста, а задните с по четири, снабдени с плавателна ципа.

Крокодилите обитават топлите части на света. Ареалът им е близо до водата; обичат да се припичат на слънце.

Размножават се с яйца, които женските снасят в дупки в земята или в купчини листа. Когато малките са готови да се излюпят, те започват да издават звуци и така сигнализират майка си да ги открие.

Крокодилите са хищници, хранят се с бозайници, птици, риба, но сред тях се наблюдава и канибализъм (малките крокодили могат да станат жертва на по-големите). Ловуват, като захапват странично жертвата си и я завличат на дъното на водата. Малките се хранят с дребна риба, насекоми и дребни животни. Големите крокодили са способни да уловят дори едри копитни бозайници. Крокодилите са единствените влечуги, които ловуват с примамка, съобразена със сезонното поведение на друг вид. Някои видове (индийски крокодил, американски алигатор) са наблюдавани да се прикриват с пръчки, каквито птиците използват за строене на гнезда през размножителния си период. Интересен факт за крокодилите е че полът им се определя докато са в яйцата в зависимост от температурата. Ако между 33-36 градуса ще са мъжки, а ако е под 33 градуса ще са женски.