Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Козирог.

Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Козирог.

За козирозите най-подходящи са ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ, ПРОЗРАЧНИ И ЧЕРНИ КАМЪНИ.

Хората родени под този знак от първата декада се стремят да направят кариера, те са спокойни и систематични, но в любовен план са изключително срамежливи. Затова имат нужда от малахит, който да им вдъхне увереност.

За повече концентрация и укрепване на настойчивостта им е нужен черен оникс, но ако са склонни към депресивни състояния трябва непременно да заменят черния оникс с черен сапфир.

Козирогът, роден през втората деката на зодията, притежава почти неизчерпаеми способности за самоусъвършенстване. Затова трябва да носи в себе си тъмносин или черен сапфир, който чудесно се хармонизира и с другите камъни, подходящи за зодията – сардоникс и нефрит.

Родените през последната декада козирози се отличават с универсален ум. Те са родени психолози, изключително задълбочени и филисофски настроени. Козирозите имат ужасен недостатък, а именно на моменти да стават прекалено заядливи и критични към събеседниците си, което действа доста отблъскващо.

За уравновесяване, търпение и спокойствие козирозите могат да носят тигрово око или тъмен аметист. Подходящи за родените през третата декада козирози са още алмандин и лунен камък.

Обобщено минералите за зодия Козирог са:

ОНИКС
МАЛАХИТ
РУБИН
ЧЕРЕН САПФИР
ХРИЗОПРАЗ
АХАТ
АМЕТИСТ
ГРАНАТ
НЕФРИТ
СМАРАГД
КОТЕШКО ОКО
ОБСИДИАН
ОПАЛ
ЯСПИС

Може да закупите бижу за вашата зодия ТУК.