Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Рак

Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Рак

Какви са хората родени под знака на рака и кои са най подходящите камъни за тях?

Раците са мили и обичливи, външно сурови и с тежък характер. Но под черупката си са нежни, уязвими, лесно раними, изключително емоционални и на настроения. Изключително са привързани към своя дом и семейството им е на първо място. Създадени са за поприща, свързани с къщата и децата, както и с хора, изживяващи труден период.

За хората, родени през първата декада на зодия Рак, са най-подходящи накити и бижута с аметист – камъкът на хармонията, верността и искреността.

Раците, родени през втората декада на зодиакалния знак, имат сложен и противоречив характер, който е в основата на вътрешното напрежение, което изпитват. Единственият начин да се освободят от него е чрез творчество.Техният камък също е аметист, защото той ще им донесе щастие и душевна хармония. Те могат да допълнят действието му с помощта на опал и изумруд.

Родените през третата декада са готови сами да се справят с всичко, без да търсят ничия помощ, същевременно са мечтателни, безпокойни натури. За тях най-подходящ е планинският кристал или котешкото око, които ще им помогнат да усилят интуицията си и ще им донесат благоразумие.

Обобщено – подходящи минерали за зодия рак са :

АДУЛАР (ЛУНЕН КАМЪК)
ХАЛЦЕДОН
АХАТ
СЕРДОЛИК
ХРИЗОЛИТ
ХРИЗОПРАЗ
АВАНТЮРИН
ПЕРЛА (БИСЕР)
НЕФРИТ
ТЮРКОАЗ
СМАРАГД
ОПАЛ
АМЕТИСТ
АКВАМАРИН
ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ
ВСИЧКИ БЕЛИ НЕПРОЗРАЧНИ И ПРОЗРАЧНИ КАМЪНИ

Може да закупите бижу за вашата зодия ТУК.