Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Скорпион

Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Скорпион

Какви са хората родени под знака на скорпиона и кои са най подходящите камъни за тях?

Това са честни и рационални хора, които обичат живота. Често пъти обаче трудно се общува с тях, защото са потайни, имат невероятна воля и са категорични в предпочитанията си. Имат изострено чувство за собствено достойнство и им трябва много време да се уверят дали обичат някого.

Родените през първата декада са интуитивни, медитативни лечители, но без голяма дисциплена да се занимават с духовни практики, дори и да искат и недовършват нещата докрай. Затова те се нуждаят от  от камъни, които да потушават бушуващите в тях страсти, като аметист и аквамарин. Добре е да носят със себе си и черен опал, червен карнеол, сердолик и сардер.

Скорпионите от втората декада също са много страстни. Те са инизиатиивни и крайни, както в доброто, така и в лошото. Не се отличават с физика, но притежават невероятна жизнена сила. Често се склонни към риск и взимат необмислени решения, които понякога плащат с цената на живота си.

Представят се остлично в областа на химията, политиката и водните спортове. Те имат нужда от камъни, които да засилват въображението им, като черен опал, който освен всичко ще им помогне и да се концентрират. За успокоение на бушуващите страсти трябва да носят близо до сърцето си аметист, алмандин, топаз или яспис.

Родените пред третата декада Скорпиони имат силно развита интуиция, честолюбиви, пламенни и волеви са. Не се боят от рисковете,често са доста раздразнителни и поведението им не е от най-гъвкавите. Не са склонни на компромиси, което затруднява както професионалното им развитие, така и личния им живот. За тях се препоръчва ярко червен карнеол или черен опал и аквамарин.

Обобщено – подходящи камъни за зодия скорпион са :

ЧЕРВЕН КАРНЕОЛ
АМЕТИСТ
ИЗУМРУД
ТОПАЗ
ХЕМАТИТ
ХАЛЦЕДОН
ГРАНАТ
АКВАМАРИН
ЯСПИС
МАЛАХИТ
РУБИН
ХРИЗОПРАЗ
САПФИР
ЧЕРЕН И БЯЛ ОПАЛ

Може да закупите бижу за вашата зодия ТУК.