Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Везни

Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Везни

Какви са хората родени под знака на везните и кои са най подходящите камъни за тях?

Везните са солта на земята. Те искат да бъдат харесвани и да харесват другите. Техният мек и дипломатичен характер ги прави лесни за съжителстване. Те са уравновесени хора с умерени възгледи и не понасят крайности от всякакъв вид. Лениви, отколкото работливи  професии изискващи огромно физическо усилие слабо ги привлича. Справят се добре в поприща свързани с изкуство, право, дипломация и социални отношения.

Родените през първата декада имат независим характер и не понасят никакъв натиск над действията им. За тях са подходящи камъните, които развиват творческата активност и фантазията като малинов турмалин, опушен топаз и розов корал.

През втората декада на зодия  везни се раждат скромни и тихи хора, надарени с естетически вкус и музикален талант, който обаче има нужда от сериозно насърчение.  Ето защо за тези везни е добре да носят в себе си  аквамарин , светлозелен и розов турмалин, както опушени кварц и топаз.

Везните, родени през третата декада на знака, са изключително разнородни. Някои са енергични, делови и дори авторитарни, други са нежни, любвеобилни и творчески надарени личности. Подходящи за тях са  диамант и опал, които активизират здравомислието, както и сапфир, защото той способства за духовното развитие.

Обобщено- подходящи камъни за зодия Везни са:

ДИАМАНТ
САПФИР
ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ
ОПУШЕН КВАРЦ
СВЕТЪЛ ТУРМАЛИН
АКВАМАРИН
СМАРАГД
ЦИРКОНИЙ
ТОПАЗ
ХРИЗОЛИТ
СЕРДОЛИК
ЦИТРИН
ЦИРКОНИЙ
БЕРИЛ
ЯСПИС
АЛАБАСТЪР
ВСИЧКИ РОЗОВИ КАМЪНИ

Може да закупите бижу за вашата зодия ТУК.