Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Водолей.

Скъпоценни и полускъпоценни камъни за зодия Водолей.

Водолеите са хуманисти  и свободата на другите е почти толкова важна, колкото тяхната собствена. Имат интелектуален подход към живота и притежават големи артистични и художествени заложби, ето защо трябва да носят камъни на музата.

Една от отрицателните черти на хората родени от първата декада на водолея е , че изглеждат леко студени. Те трябва да носят меки и топли на цвят минерали като светло-жълт кехлибар, светло син аквамарин , тюркоаз. Хубаво е да избягват бижута като яспис, хиацинт, садоникс и рубин.

Хората родени през втората декада на водолея са предимно учени, с жив и аналитичен ум. Тези представители  се интересуват от статистика,  музика, и пътешествия. Като отрицателни черти може да се каже, че са лишени от чувство на отговорност, което на моменти граничи с цинизъм, освен това са склонни да предприемат действия, с които да си усложняват живота. Ето защо трябва да носят кехлибар и тюркоаз. Тези камъни ще им помогнат да подберат правилно приятелите си и да се извисят духом.

Родените през третата декада Водолеи имат голямо въображение, обожават музиката, поезията, мистиката и езотериката. Техният недостатък е, че са безчувствени донякъде, както и големи егоисти. Подходящ за тях камък е аквамаринът със зелен отенък, както и оливинът, за да подобри настроените и чувствеността им.

Обобщено – подходящите камъни за зодия Водолей са:

ЛАЗУРИТ
ОБСИДИАН
ТЮРКОАЗ
ГРАНАТ
САПФИР
ЦИРКОН
ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ
СОКОЛОВО ОКО
АМЕТИСТ
ХАЛЦЕДОН
КОРАЛ
КОРНЕЛИАН
АКВАМАРИН
РОЗОВ ТОПАЗ
КЕХЛИБАР